A Dedicated Family of Chefs

We’ve been creating delicious food for over 25 years

Spiga d’Oro kiest resoluut voor Slow Food.

Slow Food zet zich in voor lekker,
puur en eerlijk eten.

En dat doe je niet snel-snel. Net zoals je ook niet wil dat de producent zijn product snel-snel produceert. Laat ons dus het trage koesteren. Immers, voedsel moet met aandacht worden geproduceerd. En vooral ook bereid.

Spiga d’Oro kiest daarom voor het recht op genieten, goede smaak en schotels die wortelen in de ijzersterke Italiaanse gastronomische traditie

Kortom, Spiga d’Oro kiest voor basisproducten van de allerbeste kwaliteit! Daar zoeken we naar. Heel actief. In de verschillende streken van Italië. En die producten koesteren we. Onnodige franjes op het bord leiden de aandacht af van de topkwaliteit van deze producten. In Spiga d’Oro proef je puur!

Zo importeren we rechtstreeks uit Piemonte de artisanaal bereide salami al tartuffo uit Alba, het allerbeste rundsvlees uit Fassone, ongeëvenaarde robbiolo geitenkaas en prei uit Cervere… Uit Puglia halen we dan weer de cacciocavallo en burrata kazen en de mosto cotto die je nodig hebt om heerlijke tagliatasaus te maken. En ja, Napels kan ook niet ontbreken met haar overheerlijke Gragnanobloem. Onlangs verkreeg onze koffieGuiliano 
de eervolle vermelding van Slow Food “Maestri Gusti 2013. De wonderlijke biologisch gekweekte Borlotti bonen uit Piëmonte (nieuw in onze Mezze Lune pasta)……

Robbiolo is een zacht gerijpte kaas gemaakt van een overheerlijke combinatie van koeien-, schapen- en geitenmelk. De exquise smaak varieert per productieregio.
Caciocavallo is een half-harde kaas gemaakt van koemelk en draagt de kwaliteitsstempel van DOP. Zelfs Hippocrates schreef al over deze heerlijke kaas! In 500 voor Christus! En bovina runds-en kalfsvlees uit Fassone Piëmonte is dan weer het allerallerallerlekkerste vlees ooit. Kortom, héél Italië is mijn aankoopmarkt.

Ach, we kunnen over al deze producten eindeloos lofliederen zingen. We kunnen hier ook hele pagina’s volpennen, maar is het niet leuker om deze topproducten eens in Spiga d’Oro te komen proeven? En dan doen we de uitleg er gratis en voor niks bij! Al dan niet gezongen…

Chef Franco trekt er vaak op uit om stage te lopen bij collega-chefs in Italië. Ook vind je hem geregeld in Toscane, Piemonte, Puglia, … waar hij op zoek gaat naar excellente lokale producten.

Spiga d’Oro
kiest resoluut voor Slow Food.

We are constantly buying and helping local businesses and organic farmers, with locally sourced produce.

Our Love for Food

Zet een stel gedreven jonge enthousiastelingen samen in een keuken en er gebeuren wonderen. Dat is precies wat zich, onder de bezielende leiding van chef Franco, afspeelt in de Spiga d’Oro  in Hever.

Hun motto luidt niet voor niets ‘de klanten verwachten veel van ons, wij geven hen het beste’. Dat krijg je wanneer je perfectie nastreeft. De meest moderne keukentechnieken worden aangewend om verbluffende gerechten te presenteren.

Alles gebeurt uiteraard met respect voor de klassiekers en de eigenheid van de producten. Verwennen is hier nog een woord met een betekenis. Onder leiding van Aline word je vanaf de eerste minuut tot na het dessert vakkundig in de watten gelegd. Hij kookt met brio en zij ontvangt met brio:

Francesco Di Taranto en zijn echtgenote Aline vormen het geknipte duo om het restaurant Spiga d’Oro een vaste plaats aan de top te garanderen. De chef kiest voor pure, innovatieve bereidingen met veel smaak, die op een oogstrelende manier op de borden worden gebracht.

Het echte regionale Italië op uw bord!

In Spiga d’Oro kan u ongedwongen genieten van het beste wat de Italiaanse gastronomie in petto heeft.
Met dank aan chef Franco en charmante gastdames Aline en Selina

Spiga d’Oro kiest resoluut voor Slow Food. Proef bij ons Italiaanse regionale D.O.P.producten en wijn
(allemaal zelf ingevoerd)! Gecombineerd met allerlei markt- en dagvers Vlaams/Belgisch lekkers.

Chef Franco trekt er vaak op uit om stage te lopen bij collega-chefs in Italië. Ook vind je hem geregeld in Toscane, Piemonte, Puglia, … waar hij op zoek gaat naar excellente lokale producten.

’s Middags stelt chef Franco u een lunch voor aan 35 € pp. (wijnen inbegrepen)! Natuurlijk kan u ook net als ’s avonds à la carte bestellen. Regelmatig bieden wij u een Prestige-menu aan vol verrassende gerechten.

U vindt ons aan de Leuvensesteenweg (N26) in Hever-Boortmeerbeek. Met ruime parking voor de deur… op slechts 5 minuten van de afrit E19 (afrit Zemst 11).

Reserveren is aan te raden. 

A presto

Francesco Di Taranto

Franco’s ouders kwamen in de jaren zestig naar België, vader was werkzaam in de automechaniek. In 1969 openden zij één van de eerste Italiaanse restaurants in de regio, Miramare in de Consciencestraat te Mechelen. Zijn oudere broers werkten allemaal in de horeca, vooral aan de De Keyserlei in Antwerpen. Ook Franco was – buiten het voetbal – altijd actief in de horeca, ondermeer in verschillende zaken aan de De Keyserlei in Antwerpen en in Folliez te Mechelen.

Ondertussen volgde hij een cursus sommelier. In 1990 startte Franco met Spiga d’Oro. Aanvankelijk was de locatie voorzien in Putte of Londerzeel. Franco baatte op dat ogenblik een snookertaverne uit en passeerde iedere dag voorbij de huidige locatie. Een Italiaans restaurant buiten de stad was not done in die tijd en met name de banken verklaarden hem gek.

Aanvankelijk werd er gekozen voor een licht Belgische versie van de Italiaanse keuken. Na enkele jaren besloot hij tegen deze trend in te gaan en groeide hij naar het culinaire. Omdat hij omstreeks 1997-98 problemen kreeg met zijn koks, belandde hij zelf in de keuken. Chef Franco trok er van in den beginne vaak op uit om stage te lopen bij collega-chefs in Italië, onder andere bij Gabriele Ferron. Je vindt hem geregeld in Toscane, Piemonte, Puglia (zijn geboortegrond)… waar hij op zoek gaat naar excellente lokale producten. Spiga d’Oro werkt samen met een twintigtal plaatselijke leveranciers en kookt volgens de seizoenen. Zo krijgt de Noord-Italiaanse keuken voorrang in de periode herfst/winter. De Cotechino worst uit Modena staat bijvoorbeeld drie maanden op de kaart en wordt overgenomen door de rapenstelen uit Puglia.

Franco raakte bezeten van het slow food principe en werd verliefd op artisanaal koken. Spiga d’Oro kiest daarom voor het recht op genieten, goede smaak en schotels die wortelen in de ijzersterke Italiaanse gastronomische traditie… Kortom, Spiga d’Oro kiest voor basisproducten van de allerbeste kwaliteit. Daar wordt naar gezocht. Heel actief. In de verschillende streken van Italië. En die producten koestert men. Onnodige franjes op het bord leiden de aandacht af van de topkwaliteit van deze producten. In Spiga d’Oro proef je puur!

Zo importeert Franco rechtstreeks uit Piemonte de artisanaal bereide salami al tartufo uit Alba, het allerbeste rundsvlees uit Fassone, ongeëvenaarde robbiolo geitenkaas en prei uit Cervere… Uit Puglia komt dan weer de cacciocavallo en burrata kazen en de mosto cotto die je nodig hebt om heerlijke tagliatasaus te maken. En ja, Napels kan ook niet ontbreken met haar overheerlijke Gragnanobloem. Of de wonderlijke biologisch gekweekte Borlotti bonen uit Piemonte…