DATE / TIME 09/30/2019 00:00

1 kamer vrijgekomen in week 2!!!!!!

Gastronomische uitstap Spiga d’Oro “Friuli 2019”

Een Vlaams-Italiaanse chef én sommelier als persoonlijke gids op uw gastronomische trip naar Italiës culinaire en oenologische – lees ‘wijn’ – pareltjes? Dat is de vrolijk gebekte en gespekte Franco di Taranto! Hij leidt je graag rond in de heerlijkste wijnhuizen en restaurants. Soms zijn dat grote namen, vaker zijn dat – gelukkig – voor de buitenwereld nog onbekende toppers! In september en oktober 2019 staan Friuli en Toscane op Franco’s kaart… en in uw agenda?

Ontdek de (voorlopig nog?) onontgonnen parel in het oosten van Italië. Niet voor niets is deze regio volgens de Grote Jancis Robinson een absolute topregio én een van de weinige regio’s op aarde dat kan concurreren met Bourgogne als het gaat over complexe witte wijnen met ouderingspotentieel. Laat je onderdompelen in de autochtone en lokale toppers ribolla gialla, friulano, malvasia istriana, schioppettino, etc. En niet enkel en alleen dat. Laaf je aan de allerbeste koffie en val in zwijm bij de smeuïgste ham. En dat allemaal tijdens een 5-daagse 5- sterren trip!

Deze verrassende gastronomische wijntour loodst je langs de Noord-Italiaanse heuvels tegen de grens met Slovenië. De Julische Alpen beschermen dit gebied tegen de koude lucht uit het noorden en het oosten. De Adriatische zee zorgt dan weer voor een temperatuursmatiging. Een ideale combinatie, zo blijkt. Combineer dat met een wel heel bijzondere bodem (ponca!) en je krijgt de volste, rijkste, krachtigste, fruitigste, meest complexe witte wijnen dat je je kan inbeelden. Deze streek staat bekend als de Bourgogne van Italië en dat is vooral voor de Fransen dan een compliment! Op het programma bezoeken aan geniale wijnhuizen als Vie de Romans, Jermann, de Felluga’s, Livon, Grappa huis Nonnino,! De wereldberoemde boerderijen van de San Daniele-ham en de aan een prachtige baai gelegen Universita di Caffé van Illy… En eten we in filialen van de culinaire hemel. Logeren doen we in een prachtige Casale(villa) in het exclusieve golf resort van Castello di Spessa in Capriva del Friuli.

Inbegrepen in uw verblijf ;

5 Overnachtingen in het Casala di Spessa (in de wijngaard), handdoeken, bedlinnen, 4 x Lunch , 5x Diner allen steeds met wijnen -water en koffie inbegrepen. Alle wijn-grappa degustaties en bezoeken, koffie cursus bij Illy in Trieste, San Daniel ham rokerijen , enz…

NIET inbegrepen tijdens verblijf ;

Vervoer NAAR Friuli (1140 km) en vervoer ter plaatse .Ontbijt ( u kan voor 12 € pp ontbijten in het resort)

Mogelijke aankopen bij wijnhuizen, aperitieven, digestieven. Onvoorziene dranken op mogelijke terrasjes.

Nabijgelegen luchthavens zijn Venetie & Treviso, elks 80km van het hotel.

Prijzen uitstap 2019

795 € per persoon all in

Inschrijven met volstorting van 300 € per persoon op rek Spiga d’ Oro BE 02 0017 7683 0640

Met duidelijke vermelding van  uitstap Friuli -uw keuzeweek nummer (WEEK 1 of 2) -aantal personen- uw gsm nummer.