DATE / TIME 04/08/2018 18:30

 Zondag 8 April “Wine & Dine Friuli wijnhuis”Roncus”

Wine & Dine “Ronchus”Zondag 8/4

Regio Friuli -Spiga d’ Oro -Licata

Cari clienti, carissimmi amici,

 

Ik voel me helemaal FRIVOOL FRIULO en dat gevoel wens ik u ook van harte toe. Friuli (met als bekendste stad Triëste) is zoals u wellicht weet de Noord-Italiaanse regio die grenst aan Slovenië. Slovenië, u weet wel, het land dat wereldberoemd is om het feit dat het dus naast het Italiaanse Friuli ligt.

Als Piemonte de wijnregio is waarop ik stapelzot ben, dan is Friuli de wijnregio waarop ik stapelzot ben als Piemonte even niet toekijkt. Friuli is mijn meest favoriete wijnmaîtresse, kortom. En die passie wil ik samen met u op zondag 8 april (vanaf 18u30 stipt) met u delen. Dan komen de wijnboer himself Marco Perco  en Antonio Doria ( van Licata) vanuit het verre Diepenbeeeeeeeek over om ons enkele topwijnen vanuit Friuli voor te stellen. En ik koppel er met mijn meer dan fantastisch team – ere wie ere toekomt – enkele heel typische Friuli-gerechten aan vast.

Maar, beste Franco, wat moeten we daarbij voorstellen? Friulidinges kennen wij helemaal niet… hooor ik u al uitroepen. Laat me beginnen met te zeggen dat Friuli uitblinkt in witte wijnen – inderdaad, dat wordt een oestrogeen avondje! – met overheerlijke chardonnay, friulano (de naam alleen al!) of sauvignon blanc. Vervolgens wijs ik u er met plezier op dat de prosciutto San Daniele uit Friuli komt, alsook de fantastische Montasiakaas. De frivole Friuli blinken ook uit in minestrone, polenta, frittata en dolci… A ha! Ik hoor u van hier uit al overstag gaan. En terecht! Geloof me vrij, Friuli is het (culinair) avontuurtje meer dan waard!

 

Kortom, iedereen FRIVOOL FRIULO op 8 april! Degustatie van 7 wijnen met 7 aangepaste gerechten

 

 

Inschrijven doe je door

 Inschrijven met volstorting van 45 € voorschot per persoon op rekening

Bvba Spiga d’ Oro (BE 02 0017 7683 0640) met duidelijke vermelding:

Roncus WD – Naam – Aantal personen – uw gsm nummer

 

 

cordialemente,

chef Franco

www.roncus.it