DATE / TIME 10/09/2017 18:30

cari clienti, carissimmi amici,

 

Al enkele jaren trek ik naar het meer dan zonovergoten Sicilië. Niet alleen om mij te ontspannen – wat daar trouwens heel makkelijk is – maar ook om mij culinair en wijngewijs bij te scholen. Sicilië is een heel apart stukje Italië. Het is Italiaans, maar ook weer een tikkeltje heel anders. Zeker wat wijn betreft heb ik ginds al heel veel meer dan opmerkelijke ontdekkingen gedaan. Neem nu wijnhuis Firriato. Ze produceren er een wijn onder de naam Harmonium en daar hoeft echt geen verdere uitleg bij. Nee, echt niet. Gewoon, één slokje en je weet: het aards paradijs in een glas!

 

Alles wat Sicilië aan topdruiven en top-terroirs heeft te bieden vind je bij Firriato tot aan de zoete dessertwijnen en grappa toe. Het leuke daarenboven is dat ze werken met lokale druiven waarvan u misschien nog nooit hebt gehoord, maar waarvan u na de eerste slok nooit meer de naam zal vergeten! Bij Firriato hebben ze wijngaarden aan de vulkaan Etna, wat sowieso altijd speciale-specifieke wijnen oplevert, maar ook aan de westkant, aan Trapani. De zon, de zeelucht, de wind… ze doen allemaal hun werk om de wijnboeren elke dag maar weer met de glimlach te doen opstaan. En voor de redders van de planeet onder u: ja, ze doen het helemaal bio!

 

Op maandagavond 9/10 (prijs pp all-in 95 € )komt de heer Luca Muscente van Firriato in geuren en kleuren vertellen hoe en wat ze doen en snoer ik hem op tijd de mond met enkele heerlijke Siciliaanse gerechten die de meer dan overheerlijke wijnen “harmoniumiseren”. Schrijf tijdig in, want over deze wijnen zal u nog heel lang lyrisch doen!

 

O ja,  op woensdag 4/10 heropent uw en ons aller spiga na een sluiting  van 3 weken . Het wordt een spiga 3.0. Maar wie het daar echt heel moeilijk mee heeft raad ik aan om op zondag 17/9 te komen eten. Dat wordt onze allerlaatste dag in het u bekende decor… en ja, dan mag u echt wel een stukje doek van het oude spiga afknippen. Ik kan me niet inbeelden dat ene Rubens of Magritte dat ooit aan zijn klanten heeft beloofd 🙂 Maar ja, de gasten konden ook niet koken. Zeiden hun vrouwen…

 

uw chef, Franco

 

Inschrijven met volstorting van 95 EUR per persoon op rekening Spiga d’ Oro

(BE 02 0017 7683 0640) met duidelijke vermelding -Firriato WD-Naam-Aantal personen

– uw gsm nummer