DATE / TIME 02/16/2020 18:00

VOLZET ,SORRY 

 

Lieve gasten,

 

Het vervult me met veel trots een nieuwe serata aan te kondigen, eentje dat volledig vernieuwd zal zijn en, al zeg ik het zelf, het type event gaat worden waar de regel “be there or be square” zal opgaan.

De wereld van gidsen, scores, punten, beoordelingen is zéér uitgebreid, in ongeveer elke sector. Voor de restaurant-sector zijn er zo verschillenden. Ongetwijfeld bent u bekend met de Michelin-gids, waar men een systeem hanteert van 1 tot 3 *** (één zijnde top, drie de absolute wereldkasse), Gault & Millau (waar we dit jaar opnieuw een mooie score en commentaar van hebben verkregen!), de San Pellegrino-lijst welke wereldwijd veel status krijgt, Zagat voor de restaurants in New York, etc. Wel, in de wijnwereld is dit niet anders. Er zijn letterlijk -tig blogs, gidsen, criticasters en (betalende) websites die de wijnen scores kunnen geven. De ene hanteert een systeem van punten (zijnde 20, of 100), de andere werkt met een icoontjes, de andere eventueel met “bicchieri”, enz. Wel, wij gaan ons concentreren op die laatste. De Gambero Rosso, en dan de laatste editie: 2020. In Gambero Rosso kan je worden bekroond met 1 rode of zwarte bicchiere, 2 rode of zwarte bicchieri of ten slotte met 3 Bicchieri. Deze laatste bekroning is effectief evenveel waard voor een wijnmaker als een chef een 3de ster binnenrijft. Het summum dus!

Op zondag 16 februari 2020 zal Gianluca (je weet wel, die ene dat ook de ene bekroning na de andere binnenrijft..) een selectie maken van maar liefst zeven verschillende Italiaanse wijnen dat allen in 2020 worden bekroond met de ultieme eer: 3 bicchieri. En logischerwijze zal het daar niet bij ophouden: ikzelf, Franco, voorzie een menu in combinatie met de selectie van Gianluca.

Het is zonder overdrijven dus echt wel een event dat je als wijnliefhebber niet kán of wil missen: al wat reilt en zeilt in de Italiaanse wijnwereld zal aan bod komen!

En wat gaat dat grapje ons kosten? Wel, voor een schamele 110 EUR per persoon ontvangen we je op zondag 16 februari in Spiga d’Oro vanaf 18h. Apero, water, menu en (uiteraard) wijnen inbegrepen.

Inschrijven doe je zo…
Prijs wine & dine degustatie van 7 wijnen met 100/100 score (3 bicchiere) aangehuwde prestige menu van 7 gangen met aangepaste wijn 110€ per persoon
Inschrijven met volstorting van de voorschot som van 50€ per persoon
op volgende Spiga d’ Oro rekening
BE70 3101 4503 8025  met duidelijke vermelding van uw mailadres om u de bevestiging te mailen

 

Soit, u merkt het: be there or be square!

 

Franco & Gianluca