DATE / TIME 12/03/2018 19:00

Het event is spijtig genoeg volzet

Maandag 03/12 Vanaf 19.00 uur

Wine & Dine” Marco Parusso” -Monforte d’Alba-Piëmonte

Cari clienti, carissimmi amici,

De trouwe klanten zitten waarschijnlijk al schuimbekkend te wachten op deze nieuwsbrief. De klanten die mij vergezeld hebben op de laatste wijntrip naar Piemonte vermoed ik ook.
Inderdaad, naar goede gewoonte organiseer ik in december een Piemontese wijnavond.
Sowieso ontspruit in Piemonte de ene heerlijke wijnbron na de andere, maar deze keer heb ik toch wel één van de hoofdvogels afgeschoten, zeker? Niemand minder dan de absolute wijnklepper Marco Parusso uit het fantastische Monforte d’Alba is
op Maandag 3 december mijn en dus, vooral, uw gast.

Samen met de ons niet geheel onbekende invoerde Licata zal Marco uitpakken met de allerbeste klassieke barolo! Denk barolo DOCG riserva argento, barbera d’alba DOC superiore, parusso metodo classico.
Denk nebbiolo, barbera, dolcetto en vooral, dedjudedjudedjudaslekker!
Wat u van mij mag verwachten? Dat ik me zal gedragen, hoewel ik nu al zot word!
EN dat ik voor het seizoensgebonden topgerecht “Cocotte di Raschiera al tartuffo bianco” zal zorgen. Inderdaad, met witte truffel. It will be a white start of December!

Het Piemontese degustatiemenu overgoten met 7 Piemontese topwijnen en Marco’s ongelofelijke charme serveer ik u aan 110€pp.

cordialemente,
uw chef
in alle bescheidenheid
Franco


Parusso in het kort…

Langs de weg tussen Castiglione Falletto en Monforte d’Alba krijg je een prachtig overzicht op de Bricco Rovellaheuvel, waar huidige eigenaar Marco Parusso en zijn vrouw Tiziana hun klassieke Barolo’s produceren. Het domein is een mix van kleine wijngaarden, gedurende vier generaties verworven. Zo ontstond een lappendeken van unieke biotopen waar zowel nebbiolo, barbera als dolcetto perfect kunnen rijpen. Marco en Tiziana doen er alles aan om de specifieke terroirexpressie in hun wijnen te behouden. In de juiste jaren krijgen de druiven per wijngaard de kans om apart op fles te mogen.

Zo ontstonden de van het huis bekende cru’s, zoals onder andere ‘Vigna Rocche’’ en Mariondino’. Naast vele rode wijnen maakt Parusso ook nog twee sauvignonwijnen, een basisversie die geen houtlagering gehad heeft, en ‘Rovella’ die wel circa 12 maanden op houten vat verbleven heeft.